Cannelloni na słodko

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W wolnym czasie gotuję dla mamy i brata.

Składniki:

  • ● 8 cannelloni
    ● 30 dag twarogu
    ● 6 łyżek cukru
    ● 2 jajka
    ● 2 łyżeczki cukru waniliowego
    ● 3 łyżki mleka
    ● waniliowy serek homogenizowany
    ● 20 dag śmietany 30-proc.
    ● op. budyniu waniliowego
    ● tłuszcz do smarowania naczynia

Cannelloni na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozdrabniamy,
    a następnie miksujemy
    z mlekiem, żółtkami, cukrem
    waniliowym i 2 łyżkami cukru
    na gładką masę. Dodajemy
    serek i mieszamy.
  • 2. Rurki napełniamy masą
    i układamy w natłuszczonym
    naczyniu żaroodpornym.
  • 3. Śmietanę mieszamy z budyniem
    i 2 łyżkami cukru.
    Polewamy makaron. Pieczemy
    ok. 25 minut w temperaturze
    180 °C.
  • 4. Białka ubijamy, stopniowo
    wsypując resztę cukru. Po
    15 minutach pieczenia pianę
    wykładamy na zapiekankę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy