Camembert w karkówce z sosem chrzanowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 2 grube kawałki karkówki
    2 sery camembert
    3 dag masła
    3 dag mąki
    2 łyżki chrzanu konserwowanego
    3/4 szklanki mleka
    2/4 szklanki bulionu warzywnego
    Sól
    Pieprz
    Cukier
    Kilka łyżek oliwy z chilli

Camembert w karkówce z sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę rozbić na cienkie kotlety ,owinąć nimi ser ,oprószyć solą i pieprzem ,podsmażyć na oliwie z obu stron (żeby się nie rozpadały spiąć wykałaczkami ,po usmażeniu usunąć).
    Białą zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić mlekiem i mieszając dodawać od razu bulion oraz soli i cukru do smaku. Chwilę gotować ,po czum dodać chrzan ,dusić na małym ogniu razem z mięsem ,do miękkości.

Komentarze

Podobne przepisy