Brazylijskie kotlety mielone

0 (0 ocen)

Kotleciki z mięsa mielonego z dodatkiem zupy cebulowej, pieczone w piekarniku :-))

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego (użyłam mięsa z łopatki)
    1 zupa cebulowa (firmy Knorr)
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 - 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
    bazylia
    oregano
    papryka słodka
    sól
    pieprz

Brazylijskie kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • * 1. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią, oregano i papryką. Całość dokładnie mieszamy. Z masy formujemy niewielkie kotleciki.
  • 2. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Układamy na niej kotlety i wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika na 20 minut.

Porady

Kotleciki podałam z ziemniakami z wody i surówką z młodej kapusty z rzodkiewką: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/surowka-z-mlodej-kapusty-i-rzodkiewki-4

Komentarze

Podobne przepisy