Boczek zapiekany w przyprawach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczny i aromatyczny boczek zapiekany w przyprawach.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5 kg surowego boczku bez kości
    ziele angielskie
    liść laurowy
    sól
    pieprz kolorowy
    kucharek
    mielona słodka papryka

Boczek zapiekany w przyprawach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Boczek dokładnie myjemy i osuszamy. 1. Boczek dokładnie myjemy i osuszamy. Wkładamy mięso do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy liście, ziele i gotujemy. Wywar lekko solimy. Gotujemy boczek na półtwardo. Następnie mięso wyjmujemy i lekko studzimy.
  • Boczek nacieramy przyprawami. 2. Podgotowany boczek nacieramy pieprzem kolorowym, papryką oraz kucharkiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy około 50-60 minut w temp. 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy