BISZKOPTOWE BABECZKI Z JAGODAMI I Z LUKREM

0 (0 ocen)

Babeczki przygotowuje się bardzo szybko,więc przepis na pewno się przyda.Można je podawać również z kremem.

Składniki:

  • - 4 jajka

    - 9 łyżek cukru

    - opakowanie cukru waniliowego

    - 9 łyżek mąki tortowej

    - 9 łyżek oleju

    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    - 2 garście jagód

    Dodatkowo:

    - gotowy różowy lukier

    - posypka cukrowa

Biszkoptowe babeczki z jagodami i z lukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BISZKOPTOWE BABECZKI Z JAGODAMI I Z LUKREM 1. Jaja utrzeć z cukrami do białości. Następnie dodawać na przemian pozostałe składniki. Formę do muffinek lekko wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papilotkami. Napełnić ciastem do 3/4 wysokości, dodać jagody oprószone mąką.
  • 2. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 160 stopniach przez 20 minut. Wystudzić. Lukier podgrzać w gorącej wodzie i udekorować nim babeczki, posypać posypką cukrową.

Porady

Babeczki można upiec również z malinami lub porzeczkami, można również użyć zamiast posypki cukrowej płatków migdałowych lub wiórków kokosowych. Można także pominąć owoce i podać babeczki udekorowane kremem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy