Biszkopciki

0 (0 ocen)

Mięciutkie jak puch,bez konserwantów tak więc spokojnie możesz podawać je swojemu dziecku.

Składniki:

  • 3 jajka(temp.pokojowa)
    1/4 szkl. cukru pudru,
    ok. 1/2 szkl mąki pszennej


Biszkopciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Białka dokładnie ubić na sztywną pianę, dodać cukier ( po łyżce), wciąż miksując dodawać po jednym żółtku.
    Delikatnie wmieszać przesianą mąkę.
    Wykładać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą rękawa cukierniczego,ale równie dobrze można to zrobić łyżką,zostawić między nimi odstępy.Piec w piecu nagrzanym do 180 st C ok.10 minut .

Porady

Biszkopty najlepiej przechowywać w lodówce(szybciej się psują go nie ma w nich ulepszaczy.Biszkopciki można również mrozić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy