Bigos

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Najlepszy wychodzi z tego co się ma :)

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • Główka dużej kapusty, 1 klg kiszonej kapusty, 3 szt liścia laurowego, ziele angielskie, sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, opakowanie przyprawy do bigosu maga,cebula, 1 op. pomidorów w puszce, 2 przeciery pomidorowe, wędlina, karczek, boczek, kiełbasa, parówki

Bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej przez ok 20 min, w osobnym garnku gotujemy poszatkowana białą kapustę, osobno na patelni podsmażamy cebule i wszystkiego rodzaju wędliny. Karczek i boczek wcześniej podpiekamy w piekarniku albo gotujemy we wodzie z kapusta potem kroimy w kostkę, jak resztę dodatków. Dodajemy przyprawy i gotujemy na małym ogniu przez ok 120 min. pod koniec dodajemy przecier pomidorowy.

Porady

Bigos im częściej podgrzany tym smaczniejszy :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy