Biało- czerwony sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • Średni

Sernik jest niebiańsko pyszny, rozpływa się w ustach...

  • Średni

Składniki:

  • - półtłusty twaróg: 0.5 kilograma
    - biała czekolada: 300 gramów
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - śmietana 30%: 1 szklanka
    - Żelatyna: 1 łyżka
    - truskawki: 60 dekagramów

Biało- czerwony sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem waniliowym i stopioną, lekko przestudzoną czekoladą. Kremówkę ubic, delikatnie zmieszać z masą serową. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody. Następnie, podgrzewając, rozpuścić. Lekko przestudzić i dodać do masy. Wylać na dno tortownicy o śr. 22cm. Udekorować połówkami truskawek.

Komentarze

Podobne przepisy