Białe knedle węgierskie

0 (0 ocen)

Knedle najbardziej uwielbiane przez dzieci.

Składniki:

  • Składniki:
    75 dag twarogu,
    10 dag kaszy manny,
    3 jajka,
    8 dag stopionej margaryny,
    5 dag mąki pszennej,
    szczypta soli.

    Sos:
    szkl. śmietany 18%,
    cukier waniliowy,
    2 łyżki cukru

Białe knedle węgierskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg utrzeć z jajkami, następnie dodać szczyptę soli, kaszę manną, mąkę oraz przestudzoną margarynę. Zagnieść. Formować małe knedle i wrzucać na osolony wrzątek. Gotować ok. 4 min od momentu wypłynięcia.
  • 2. Składniki sosu zagotować, sosem polać knedle.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy