Bananowe mini puddingi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagotować 3 i 1/2 szkl mleka.
2.Banany rozgnieść na papkę widelcem i dodać do mleka razem z cukrem.
3.W pozostałym mleku rozmieszać kaszę i wlać mieszankę na gotujące się z bananami mleko. Zmniejszyć płomień i gotować często mieszając, aż do zgęstnięcia kaszy.
4.Przygotować silikonowe formy na muffiny: każdą opłukać pod bieżącą wodą, aby były wilgotne w środku. Nalać do nich do połowy kaszę, posypać posiekaną czekoladą i zapełnić foremki kaszą. Odstawić do ostygnięcia.
Kiedy puddingi przestygną schłodzić kilka godzin w lodówce (najlepiej na całą noc).
Porady
Puddingi wyjmuje się bardzo łatwo, wystarczy jedynie zwilżyć foremki wodą przed nałożeniem kaszy i schłodzić deser.
Podawać z gorącymi sosami (malinowy/ czekoladowy) i świeżymi owocami.
Komentarze