Babka Majonezowa Weroniki

0 (0 ocen)

Szybka Babka palce lizać , kto spróbuje to nie pożałujen

Składniki:

  • Składniki:
    5 jaj
    1 szklanka cukru
    1/2 szklanki mąki tortowej
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki majonezu
    aromat np.olejek pomarańczowy

Babka majonezowa weroniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę i dodajemy żółtka i ubijamy.
    na zmianę dodajemy przesiane mąki i proszek do pieczenia i majonez i olejek do zapachu i smaku.
  • 2. Wlewamy ciasto do foremki od babki i pieczemy. 40 min w tem. 170 C

Porady

Do ciasta można dodać kakao.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy