Babka majonezowa

4.97 (157 ocen)

Jedna z najlepszych babek, majonezowa :)

Składniki:

  • 0,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    ¾ szklanki cukru
    1 mała torebka cukru cytrynowego
    4 jajka
    ¾ szklanki majonezu
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.97 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka majonezowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do miski wsypać pół szklanki mąki pszennej i pół szklanki mąki ziemniaczanej. Dodać proszek do pieczenia oraz cukier zwykły i cytrynowy i zamieszać.

    Następnie wbić 4 jajka oraz dodać odmierzoną ilość majonezu. Miksować przez 3 minuty aż masa będzie jednolita i dobrze napuszona.

    Ciasto przelać do formy na babkę. Może to być zwykła forma, wtedy należy ją wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piec około 50 minut w 160 stopniach.

    Ostudzić, wyjąć z formy i odwrócić. Można polać lukrem lub polewą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować