Babeczki czekoladowe nadziewane twarogiem

0 (0 ocen)

Były tak pyszne, że zniknęły w jeden dzień...

Składniki:

  • 20 dag półtłustego twarogu,
    3 jajka, cukier waniliowy,
    15 dag mąki pszennej,
    15 dag cukru,
    czubata łyżka kakao,
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    szczypta soli,
    szczypta sody oczyszczonej,
    10 dag margaryny,
    tabliczka gorzkiej czekolady,
    1/2 szkl. mleka,
    tłuszcz do foremek.

Babeczki czekoladowe nadziewane twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg utrzeć z 1 jajkiem, cukrem waniliowym i łyżką cukru. Wstawić do lodówki. Mąkę zmieszać z kakao, proszkiem, sodą oraz szczyptą soli. Margarynę utrzeć z resztą cukru. Dodać ostatnie 2 jajka, utrzeć na gładką masę. Czekoladę stopić, dodać do masy. Ucierając dodawać na przemian mleko i mieszankę mączną. Foremki do babeczek natłuścić, nakłada po łyżce ciasta. W każdej babeczce zrobić łyzeczką dołek i nałożyć odrobinę masy serowej. Piec ok. 25 min w temp. 180st. Po upieczeniu lekko przestudzić i wyjąć z foremek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy