Zupa z ogórków małosolnych

0 (0 ocen)

Pyszna alternatywa dla tradycyjnej zupy ogórkowej

Składniki:

  • 2 l bulionu wołowego

    1 cebula

    1 łyżka masła

    2 marchewki

    1 pietruszka

    3 ziemniaki

    400 g ogórków małosolnych

    śmietana creme fine

    1 pęczek koperku

    sól , pieprz

    1 łyżeczka vegety z czosnkiem

Zupa z ogórków małosolnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę , zeszklić na rozpuszczonym maśle .

    Dodać do bulionu wraz z obranymi i pokrojonymi w plasterki marchewką i pietruszką oraz obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami .

    Gotować do miękkości warzyw ( ok. 20 minut ) .

    Dodać umyte , pokrojone w plasterki ogórki i gotować kolejne 5 minut .

    Dodać śmietanę i całość zagotować .

    Doprawić solą , pieprzem i vegetą i dodać umyty , posiekany koperek , wymieszać .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy