Zupa z krewetkami curry

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Pikantna zupa w orientalnym stylu z owocami morza

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:


  • - krewetki: 20 sztuk
    - bulion warzwny: 1 litr
    - marchew: 1 sztuka
    - mieszanka chińska: 0.25 opakowania
    - czosnek: 1 ząbek
    - chilli: 1 szczypta
    - imbir sproszkowany: 1 łyżeczka
    - kapusta pak choi: 1 sztuka
    - curry: 1 łyżka

Zupa z krewetkami curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy i kroimy w cienkie słupki. Gotujemy razem z innymi warzywami do miękkości.
  • 2. Krewetki oczyszczamy, obtaczam w curry i smażmy na odrobinie oliwy razem z pokrojonym w plasterki czosnkiem ok 2 minut.
  • 3. Dodajemy krewetki do zupy i dorzucamy pokrojoną w paski kapustę pak choi, doprawiam chilli i imbirem i gotujemy jeszcze 2 minutki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy