Zupa z kalarepką

  • wyświetlono: 319 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Lekka i smaczna :)

DSC_0795
  • 60min

Składniki

kości schabowe lub porcja rosołowa
pęczek młodej marchewki
kawałek pora, selera i pietruszki
3-4 młode ziemniaki
1 kalarepa
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa z kalarepką

  • 1. Mięso zagotowujemy, zbieramy szumowiny, solimy i dodajemy włoszczyznę. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę w plasterki, dodajemy do zupy. Kiedy zmiękną dodajemy poszatkowaną kalarepę i gotujemy jeszcze około 10 minut. Na koniec dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakikalarepamłode ziemniakimłoda marchewkaniskokalorycznadietetycznalekka zupazupa warzywnazupa z młodych warzywzupa z kalarepą

Komentarze

Podobne przepisy

ZUPA KREM Z CIECIERZYCY

Dodane przez: duszek

ZUPA KREM Z CIECIERZYCY

Jasno pomarańczowe ziarenka przypominające...

Zupa kalafiorowa z makaronem

Dodane przez: rena123

Zupa kalafiorowa z makaronem

Pyszna, szybka zupa na rosole.

Zupa jarzynowa z zasmażką

Dodane przez: MagdalenaS

Zupa jarzynowa z zasmażką

Zupa jarzynowa gości w naszym domu...

Zupa z czerwonych buraków

Dodane przez: monisia120788

Zupa z czerwonych buraków

To prosta i zdrowa zupa. Nauczyłam...

Zupa szczawiowa

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Zupa szczawiowa z jajkiem

Najlepiej smakuje wiosną z młodego...

Zupa ogórkowa z ryżem

Dodane przez: Klaudia0318

Zupa ogórkowa z ryżem

Pierwszy raz zrobiłam i jadłam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE