Zupa ogórkowa z kalarepką

4.5 (2 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna i pożywna zupa przygotowana na wywarze mięsnym z dużą ilością warzyw. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l wody
    0,5 l rosołu
    40 dag kości wołowych na zupę
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    100 g pora
    200 g kalarepki
    500 g ziemniaków
    2 słoiki tartych kiszonych ogórków ( każdy po 0,33 l )
    1 szkl soku z kiszonych ogórków
    10 łyżek śmietanki 12%
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa z kalarepką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującej wody wkładamy umyte kości, gotujemy przez godzinę i zbieramy szumowiny. W międzyczasie obieramy
    i myjemy warzywa. Marchewkę i por kroimy w talarki, pietruszkę i seler w kostkę. Dokładamy do garnka.
    Ziemniaki kroimy dużą kostkę, kalarepę w kostkę, dokładamy do warzyw i dolewamy rosół, gotujemy do miękkości.
    Dodajemy starte ogórki i sok z kiszonych ogórków, gotujemy razem przez 5 minut. Dodajemy śmietankę i przyprawy, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować