Zupa truskawkowa z groszkiem ptysiowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lubie zupy owocowe, chyba nawet bardziej niz te tradycyjne.Mozna ja zrobic ze swiezych lub mrozonych owocow.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg truskawek,
    1/2 szklanki cukru,
    2-3 łyzki mąki ziemniaczanej,
    1/3 szklanki smietany 18% lub 30%,
    groszek ptysiowy

Zupa truskawkowa z groszkiem ptysiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki pluczemy, szypulkujemy. Wkladamy do garnka z goraca woda-ok 2 l i gotujemy tak dlugo, az truskawki sie rozgotuja.Jesli lubimy w zupie kawalki owocow to gotujemy ja troche krocej. Dosypujemy cukier. Zupe zageszczamy maką.. Pod koniec zabielamy smietana.
    Podajemy z groszkiem ptysiowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy