Zupa polsko-wietnamska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki. Zalewamy go sokiem z cytryny, dodajemy sos sojowy, paprykę w proszku. mieszamy i odstawiamy na 15min do lodówki. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Marchew obieramy i ścieramy. Kapustę myjemy i szatkujemy. Oliwę rozgrzewamy na patelni , dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek , i starty imbir. Mieszamy z minutę na patelni , po czym dodajemy mięso wraz z marynatą. Obsmażamy do złotego koloru mięsa. Kapustę z marchewką zalewamy rosołem i gotujemy. Kiedy mięso będzie miało złoty kolorek wlewamy całą zawartość do garnka z kapustą , dokładamy kiełki fasoli. Wszystko razem gotujemy do miękkości kapusty i mięsa. Podajemy z makaronem.
Komentarze