Zupa ogórkowa z ogórków małosolnych

0 (0 ocen)

Dziś trochę inna odsłona, gdyż wykorzystałam ogórki małosolne.

Składniki:

  • 2 litry bulionu (u mnie rosół)
    2 duże marchewki
    1 pietruszka
    5 ziemniaków
    5 dużych ogórków małosolnych
    2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
    koperek
    sól
    pieprz

Zupa ogórkowa z ogórków małosolnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W sporym garnku zagotować rosół. Marchew i pietruszkę pokroić w talarki,ziemniaki w kostkę,wrzucić do zupy i gotować pod przykryciem,aż warzywa będą miękkie. Ogórki pokroić w talarki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do zupy,doprawić solą i pieprzem. Zabielić śmietaną i posypać koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy