Zupa-krem z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna,lekka i bardzo syta wersja zupy!

  • 60 min

Składniki:

  • Kalafior średniej wielkości
    1 duża marchewka
    1 duża pietruszka
    por
    Wegeta
    pieorz
    3 kostki rosołowe (najlepsze warzywne)
    4-5 ziemniaki
    starty zółty ser
    grzanki/groszek ptysiowy
    natka pietruszki lub szczypior

Zupa-krem z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W osolonej wodzie gotujemy różyczki kalafiora. Dodajemy marchew , pietruszkę, pora i ziemniaki pocięte w plasterki średniej grubości.
  • 2. Dodajemy kostki rosolowe.
    Kiedy warzywa będą miękkie miksujemy do uzyskania konsystencji śmietany. Doprawiamy do smaku pieprzem i wegetą, jęsli potrzeba.
  • 3. Przygotowaną zupę-krem nalewamy na talerze, kładziemy starty żółty ser (ja użyłam sera w plasterkach),grzanki (które przygotowałam sama, smażąc na woku pokrojony chleb na odrobinie oleju) lub groszek ptysiowy i dekorujemy natką pietruszki lub posiekanym szczypiorkiem. w obu wersjach PYSZNY KREM!

    SMACZNEGO! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy