Zupa katalońsko-meksykańska

0 (0 ocen)

Moja wariacja smakowa, połączenie dwóch podobnych zup.

Składniki:

  • 5 dużych ziemniaków
    laska kiełbasy czosnkowej
    po pół puszki kukurydzy i czerwonej fasoli
    1 marchew
    mała papryka
    puszka przecieru pomidorowego
    sól pieprz, ziele angielskie
    duża cebula

Zupa katalońsko-meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Ziemniaki i marchew obieramy , kroimy na mniejsze cząstki.
  • 2. Przekładamy do garnka , dodajmy ziele, zalewamy wodą gotujemy 10 minut.
  • 3. Paprykę kroimy w kostkę , dodajmy do garnka, wlewamy przecier.
  • 4. Cebulę szatkujemy drobniutko, podsmażamy z kiełbaską pokrojoną w plasterki. Dodajemy do garnka.
    Gotujemy 10 minut. Zdejmujemy z gazu. Dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę., doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy