Zupa kalafiorowo-kalarepkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

to mój kolejny pomysł na wykorzystanie rosołu pozostałego z poprzedniego dnia:)

  • 30 min

Składniki:

  • Kalafior młody 1 szt.
    Kalarepa 1 szt.
    Marchew 1 szt.
    Ziemniaki młode 2-3 szt.
    Seler ¼ szt.
    Rosół 2-3 l.
    Koperek 2 łyżeczki
    Sól, pieprz do smaku

Zupa kalafiorowo-kalarepkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, marchew i seler obieramy, myjemy i osuszamy
  • image-1tvivm7 2. Ziemniaki kroimy w kostkę,marchew w cienkie plastry a seler na kawałki 1 cm
  • image-251ag9a 3. Kalafiora dzielimy na różyczki, a kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę
  • 4. Wszystkie warzywa wrzucamy do rosołu i gotujemy do miękkości,
    Doprawiamy do smaku, pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek
    I gorącą zupę rozlewamy do talerzy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy