Zupa jesienna

  • wyświetlono: 518 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Dodatek czosnku sprawia, że zupa dobrze rozgrzewa. Pozostałe warzywa dają zupę lekką, zdrową i smaczną.

  • 20min

Składniki

2-3 skrzydełka z kurczaka
mały brokuł
1 marchewka
1 pietruszka
mały por
1-2 ziemniaki
kawałek białej kapusty(25 dag)
2 łyżki posiekanej natki selera
5-6 ząbków czosnku
mały pęczek posiekanej natki pietruszki
2-3 listki laurowe
parę ziaren ziela angielskiego
przyprawa uniwersalna
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa jesienna

  • 1. Skrzydełka zalać 2 litrami wody i gotować około 20 minut z listkami laurowymi i zielem. Warzywa umyć, obrać, pokroić. Do gotującego się mięsa dodać marchew, pietruszkę, kapustę i por. Po paru minutach dodać ziemniaki, seler, czosnek i brokuł. Gotować 15 minut, przyprawić i na końcu dodać natkę pietruszki. Smakuje również ze śmietaną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiwarzywaczosnekzupa

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa grzybowo-pomidorowa

Dodane przez: Kasja1986

Jesienna zupa Ewy

Pysznie rozgrzewająca zupa z grzybów...

Gotowe do jedzenia

Dodane przez: Mysiunia

Jesienna zupa gulaszowa z makaronem

Pożywna zupa z grzybami

image-29gn9j5

Dodane przez: cooklife

Jesienna zupa z jarmużem

Zupa na chłodne jesienne dni dzięki...

Jesienna zupa z brukselki

Dodane przez: Gregorhspeed

Jesienna zupa z brukselki

Kapusta warzywna brukselska, nieprzegotowana...

image-1qrb97s

Dodane przez: elapolo

Jesienna zupa gulaszowa

Zupa jest bardzo sycąca i rozgrzewajaca,...

Zupa krem z jesiennych warzyw

Dodane przez: kuchenny świat

Zupa krem z jesiennych warzyw

Zapraszam na smaczną i aromatyczną...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE