Jesienna zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

Zupa jest bardzo sycąca i rozgrzewajaca, idealna na jesienne chłody.

Składniki:

  • Składniki;

    40 dag wołowiny

    puszka krojonych pomidorów

    1 marchewka

    1 pietruszka

    puszka czerwonej fasoli

    oliwa. mąka do oprószenia mięsa

    1 cebula

    sól, pieprz, papryka w proszku, oregano

    2 łyżki przecieru pomidorowego

    2 ząbki czosnku


    1 zielona papryka


    3 ziemniaki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jesienna zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Przygotowanie;

    Mięso kroimy w grubą kostkę. Oprószamy mąką i smażymy kilka minut na oliwie ciągle mieszając. Dorzucamy posiekaną cebulę, dusimy aż się zeszkli. Zalewamy wodą , tak aby mięso było pokryte wodą. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę. Dolewamy pomidory z puszki i nadal gotujemy. Kiedy mięso jest już prawie miękkie dodajemy pokrojoną paprykę oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Uzupełniamy woda. doprawiamy do smaku i nadal gotujemy. Kiedy warzywa a także mięso jest miękkie dodajemy przecier pomidorowy, odcedzoną fasolę, starty czosnek. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidory w puszce Wołowina Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować