zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

zupa która mama mi gotowała jak byłam mała.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • pół kilograma mięsa mielonego z łopatki (wyrobionego na mielone z przyprawami)
    25 dag brokuła
    25 dag fasoli szparagowej
    25 dag kalafiora
    25 dag marchewki
    papryka czerwona
    1 puszka kukurydzy
    nać pietruszki
    sól pieprz
    przecier pomidorowy
    liść laurowy, ziele angielskie

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wstawiamy wode by sie zagotowała. Wkladamy łyzką mielone tak by powstawaly kuleczki, dajemy wszystkie warzywa pokrojone w kostke a brokuł i kalafior w różyczki. Gotujemy do uzyskania miekkości. Dajemy przecier i przyprawy troszke cukru. zagotowac i gotowe.

Porady

zupa jest dość gęsta przez ilość warzyw ale gdy ktoś lubi gęściejszą można zagęścić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy