Zupa Filipka z marchwią i kukurydzą

0 (0 ocen)

Pyszna letnia zupka. Filip za nią przepada. Gwarantuje , że Waszym Pociechom też zasmakuje z powodu słodkiej marchwi jak i kukurydzy.

Składniki:

  • 2 średnie marchwie

    1 średnia pietruszka

    2 ziemniaczki

    1/2 kolby kukurydzy

    po 2 szczypty soli jak i pieprzu

    1 czubata łyżka śmietany 18%

    500 ml wody

Zupa filipka z marchwią i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Marchew, ziemniaka i pietruszkę obieramy. Za pomocą ostrego noża ścinamy ziarna kukurydzy z kolby

    2. Marchew i pietruszkę kroimy w plasterki, a ziemniaka w kostkę

    3. Do garnka dodajemy warzywa. Zlewamy wodą i dodajemy przypraw. Gotujemy na małym ogniu do momentu aż warzywa staną się miękkie.

    4. Do śmietany dodajemy kilka łyżek zupy mieszamy i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 3 minuty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy