Zupa buraczkowa z ogórkami kiszonymi, pieczarkami i kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jest niesamowitą dawką witamin. Do tego ma wspaniały smak i aromat.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-2,5 litra bulionu mięsnego
    2-3 buraczki czerwone
    3 ziemniaki
    Marchewka
    Pietruszka
    ¼ korzenia selera
    4-5 pieczarek
    Szklanka startych ogórków kiszonych
    4 ząbki czosnku
    Szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
    Po 3 ziarenka ziela angielskiego i 3 listki laurowe
    Sól, pieprz, ocet

Zupa buraczkowa z ogórkami kiszonymi, pieczarkami i kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa i pieczarki obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Przełóż do
    dużego garnka razem z ogórkami kiszonymi, zielem angielskim, liściem
    laurowym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem . Zalej całość
    bulionem i gotuj, aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec gotowania
    dodaj kaszę . Przypraw solą, pieprzem i kilkoma łyżkami octu do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy