Lekka zupa warzywna z kiszonymi ogórkami , kukurydzą i kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Marchew, pietruszkę i obie papryki pokroic w kostke.
Cebule posiekać.
Natke opłukac , posiekac.
Ogórki zetrzeć na tarce, odlać sok i przesmażyć na maśle. Podlać woda
i poddusić przez kilka minut.
2 W garnku rozgrzać oliwę, podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodac warzywa pokrojone w kostke i całość razem podsmazyć.
Zalać około 2, 5 litrami gorącej . przegotowanej wody, dodać pokrojine w kostke ziemniaki przyprawy, sól i pieprz do smaku, gotować 10 minut.
Nastepnie wrzucic kukurydze , wsypać kaszę jaglaną i gotowac przez około 12 minut .Pod koniec gotowania do zupy dorzucić podsmazone ogórki, posiekana natkę pietruszki i wlać śmietankę, zagotowac. Podawac
ze świezym pieczywem , Smacznego:)
Komentarze