Żółta zupa na lato

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób

Smaczna i zdrowa,idealna na lato.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 i 1/2 l bulionu warzywnego (3 marchewki, 2 pietruszki, 1 cebula, 1/2 selera)
    1/2 kg żółtej fasolki szparagowej
    1/2 kg cukinii
    szklanka śmietanki 18%
    2 łyżki kurkumy
    1 łyżka pieprzu
    1 łyżka soli
    kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych
    grzanki
    pęczek szczypiorku

Żółta zupa na lato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zimnej wody włożyć
    warzywa. Zagotować i wyjąć warzywa z bulionu. Cukinię pokroić w kosteczkę. Z fasolki z obu stron odciąć końce i przekroić na pół.
    Do bulionu dodać cuknię i fasolkę, gogotowado miękkości warzyw. Odstawić ok. szklankę fasolki a resztę warzyw zmiksować. Dodać śmietankę, kurkumę i przyprawy. Podgotować jeszcze ok. 10 minut. Podawać z grzankami lub szczypiorkiem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy