Złocisty kurczak czosnkowy

0 (0 ocen)

Idealne nóżki na danie główne. Skórka chrupiąca, dobrze doprawione i bardzo smaczne. Nadają się także na imprezy lub spotkania.

Składniki:

  • pałki z kurczaka - 7 szt.
    sól morska - 1 łyżeczka
    czosnek granulowany - 1 łyżeczka
    oliwa z oliwek - 2 łyżki
    olej do smażenia
    woda - 100 ml.
    marynata pikantna - 1 łyżeczka

Złocisty kurczak czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0owr6hd 1. Pałki umyć i osuszyć. Przyprawić solą, czosnkiem i marynatą. Dokładnie natrzeć. Dodać oliwę. Wstawić do lodówki na 2 h.
  • image-05giyv4 2. Nóżki ułożyć na rozgrzanej patelni z olejem ( u mnie 2 łyżki ). Przyrumienić z każdej strony.
  • image-0ks9ryk 3. Dodać wodę i gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 30-40 min. Kiedy woda wyparuje, nic nie dodajemy, tylko ponownie przypiekamy z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy