6 średnich ziemniaków
3 plasterki pomidora
1/2 czerwonej papryki
10 dag sera korycińskiego
sól do smaku
pieprz do smaku
1 mały jogurt naturalny
garść świeżej mięty
Ziemniaki w mundurkach z serem korycińskim i sosem miętowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki wyszorować. Nie obierać i ugotować w całości do miękkości. Po ugotowaniu ostudzić. Z góry odcinamy z ziemniaka taką część, żeby powstał trójkąt. Miętę posiekać. Dodać do jogurtu naturalnego. Doprawić do smaku solą i wymieszać. Paprykę i ser pokroić w drobną kostkę. Plastry pomidora przekroić na pół. Każdego ziemniaka posypać solą i pieprzem. Następnie posmarować sosem miętowym. Na to ułożyć paprykę ser oraz połówkę pomidora. Podawać najlepiej bezpośrednio po przygotowaniu.
Komentarze