Wegetariański zielony makaron z dodatkiem szpinaku, czosnku, suszonych pomidorów i sera.
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
400 g makaronu zielonego
opakowanie szpinaku mrożonego
4-5 ząbków czosnku
łyżka masła
2-3 łyżki jogurtu greckiego
sól + pieprz
pół kostki sera feta
ser sałatkowy do posypania na wierzchu
kilka pomidorów suszonych w oleju
Zielony makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w osolonej wodzie.
2.Masło roztopić na patelni ,dodać drobno pokrojony czosnek ,delikatnie podsmażyć.
Dodać rozmrożony szpinak, smażyć około 7 minut.
Dodać jogurt i doprawić do smaku.
Wyłączyć i dodać pokruszony ser feta, wymieszać.
3.Makaron odcedzić i wymieszać ze szpinakiem. Na wierzch dodać odcedzone pomidory i posypać serem.
Komentarze