Zielony makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wegetariański zielony makaron z dodatkiem szpinaku, czosnku, suszonych pomidorów i sera.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g makaronu zielonego
    opakowanie szpinaku mrożonego
    4-5 ząbków czosnku
    łyżka masła
    2-3 łyżki jogurtu greckiego
    sól + pieprz
    pół kostki sera feta
    ser sałatkowy do posypania na wierzchu
    kilka pomidorów suszonych w oleju

Zielony makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
  • 2. Masło roztopić na patelni ,dodać drobno pokrojony czosnek ,delikatnie podsmażyć.
    Dodać rozmrożony szpinak, smażyć około 7 minut.
    Dodać jogurt i doprawić do smaku.
    Wyłączyć i dodać pokruszony ser feta, wymieszać.
  • Zielony makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 3. Makaron odcedzić i wymieszać ze szpinakiem. Na wierzch dodać odcedzone pomidory i posypać serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy