Zielony krem z sałaty masłowej

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu zupa. Idealne połączenie sałaty, ryżu i przypraw. Do dzieła ;)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka sałaty masłowej
    1 łyżka masła
    1,2 l bulionu warzywnego
    100 g ryżu
    szczypiorek
    sól, pieprz

Zielony krem z sałaty masłowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy, „szarpiemy” na mniejsze kawałki i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Krótko dusimy pod przykryciem, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy pod przykryciem 10 min, zestawiamy z ognia i miksujemy na gładko.

    Zupę ponownie wstawiamy na palnik, dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy z posiekanym szczypiorem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy