Zielone spaghetti z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu.
2.Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę podsmażamy.
3.Łososia kroimy w małą kosteczkę. Oliwki siekamy w plasterki. Dodajemy na patelnię. Smażymy do zarumienienia łososia.
4.Do ryby i warzyw dodajemy pół słoiczka pesto oraz dwie łyżki wody w której gotował się makaron. Dokładnie mieszamy i smażymy około 5 minut. Doprawiamy do smaku.
5.Szczypiorek siekamy, słonecznik prażymy na suchej patelni.
6.Ugotowany makaron odcedzamy, dodajemy na patelnię i mieszamy z sosem. Danie przekładamy na talerze, obficie posypujemy szczypiorkiem i słonecznikiem.
Porady
Danie ostrożnie solimy, łosoś i pesto nadają intensywny smak.
Komentarze