Żeberka z miodem i musztardą

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i miękkie żeberka w sam raz na domowy ciepły obiad z kopytkami.

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1kg żeberek wieprzowych
    -85g miodu płynnego
    -1 łyżka musztardy sarepskiej
    -1 cytryna
    -curry
    -pieprz
    -sól

Żeberka z miodem i musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka podzielić na porcje, ugotować w osolonym wrzątku (ok.30min.) wyjąć z wody i ostudzić.
    Wymieszać musztardę, miód, cok z cytryny z przyprawami. Natrzeć żeberka z obu stron, odstawić pod przykryciem na 3 godziny do lodówki.
    Smażyć mięso na grillu lub patelni do grillowania ok 10 minut z każdej strony.

Komentarze

Podobne przepisy