Zapiekanka Warzywna

0 (0 ocen)

  • 50 min

Zapiekanka ta jest świetnym dodatkiem warzywnym do wszystkich dań mięsnych Przygotowuję ją bardzo często do niedzielnego obiadu

  • 50 min

Składniki:

  • Marchew 3 szt 1 brokuł 1 kalafior 0.4 kg brukselki , 300 g sera 250 ml śmietany kremówki ,3 średniej wielkości jaja, Cukier, sól

Zapiekanka warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła i kalafiora myjemy i rozdrabniamy w różyczki , brukselkę myjemy i zostawiamy w całości , marchew rozdrabniamy w kostkę ok 5 mm . Wszystkie warzywa gotujemy w osolonej wodzie z łyżeczką cukru. Po ugotowaniu studzimy warzywa i mieszamy ze śmietanką i serem startym na grubych oczkach i jajkami. Całość Układamy na blaszce do pieczenia ciasta i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 min . Gotową zapiekankę kroimy na kwadraty w zależności od upodobania i podajemy do ziemniaków i potraw mięsnych

Komentarze

Podobne przepisy