Zapiekanka rybna

  • wyświetlono: 328 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Uwielbiamy ryby pod każdą postacią - tym razem w przepysznej zapiekance

Kinia1984
  • 60min

Składniki

0,5 kg filetu z pangi
opakowanie pomidorków koktajlowych
25 dag świeżego szpinaku
1/4 główki kalafiora ( średniej wielkości)
1/2 mozzarelli
kwaśna śmietana, woda, sól, gałka muszkatołowa,

Sposób przygotowania przepisu:

Zapiekanka rybna

  • 1. Filet z ryby kroimy na 3 części. Podsmażamy na patelni z obu stron. Układamy na blaszce
  • 2. Kalafior gotujemy al dente. Wykładamy na rybie
  • 3. Szpinak płuczemy dodajemy pokrojone pomidory. Wszystko łączymy i mieszamy ze sobą
  • 4. 6 łyżek śmietany łączymy z 1/3 szklanki wody doprawiamy do smaku.
    Przygotowaną zapiekankę posypujemy stratą mozzarellą.

    Pieczemy 180C/ około 30-40 minut

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Zapiekankaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzurybamoj_niedzielny_obiaddania_dla_urody

Komentarze

Podobne przepisy

zapiekanka rybna

Dodane przez: tatalia

zapiekanka rybna

znakomite danie dla miłośników...

zapiekanka rybna

Dodane przez: mariosylwia

Zapiekanka rybna

:-) Gorąco polecam (-:

Zapiekanka makaronowo - rybna

Dodane przez: PolskaGotuje

Zapiekanka makaronowo-rybna

Barbados: Zapiekanka makaronowo...

Zapiekanka rybna

Dodane przez: Ola in the kitchen

Zapiekanka rybna

Na obiad, na kolacje a może na...

Zapiekanka rybna

Dodane przez: Skotka

Zapiekanka rybna

Uczta dla podniebienia nie tylko...

zapiekanka rybna

Dodane przez: anna1984

zapiekanka rybna w sosie koperkowym

Zapiekanka rybna to mój hit kulinarny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE