Włoskie śniadanko

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wyborna potrawa we włoskim stylu. Lekka, ale za to sycąca.

Składniki:

  • ser mozzarella
    1 jajko
    bułka tarta
    pomidor
    oliwki
    cebula
    oliwa do smażenia
    sól

Włoskie śniadanko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser kroimy w plastry grub. 0,5 cm. Panierujemy w rozkłóconym jajku z odrobiną soli i bułce tartej. Smażymy na mocno rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.
  • 2. Plastry sera przekładamy na talerz przybrany osolonymi plastrami pomidora, piórkami cebuli i cieniutkimi plasterkami oliwek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy