Wiosenne placuszki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Placki z selerem i marchewką.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mały korzeń selera
    2 marchewki
    mała czerwona cebula
    łyżka posiekanego koperku
    łyżka posiekanego szczypiorku
    2 jajka
    2 łyżki mąki
    sól
    pieprz
    szczypta przyprawy uniwersalnej typu vegeta
    olej do smażenia

Wiosenne placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler i marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kosteczkę, szczypiorek i koperek drobno posiekać. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę z jajkami i połączyć z pozostałymi składnikami. Smażyć na oleju na złoty kolor.

Komentarze

Podobne przepisy