Wiosenne jajka z rzeżuchą

  • wyświetlono: 453 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Takie jajka możemy przygotować na Wielkanocny stół.

bgg (Kopiowanie)
  • 20min

Składniki

3 jajka
2-3 łyżki majonezu
sól,pieprz
rzeżucha

Sposób przygotowania przepisu:

Wiosenne jajka z rzeżuchą

  • 1. Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać.Przekroić na pół,wyjąć żółtka.
  • Farsz.2. Żółtka utrzeć z majonezem,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Rzeżuchę pokroić i dodać do żółtek,wymieszać.
  • Gotowe jajka.3. Połówki jajek napełniać przygotowanym farszem,dekorować rzeżuchą.

Porady

Do jajek używamy dowolną ilość rzeżuchy.Podajemy ze świeżym pieczywem.Możemy ugotować dowolną ilość jajek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiJajkaWielkanocrzeżuchamój pomysłna śniadaniena kolacjewiosenne jajka

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzeżuchą

Dodane przez: agarybak76

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzeżuchą

Jajka można faszerować na różne...

Wiosenne jajka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Wiosenne jajka.

Smaczne jajka,możemy je przygotować...

Jajka faszerowane szynką konserwową i rzeżuchą z chrzanową nutą

Dodane przez: beciiaaa

Jajka faszerowane szynką konserwową i rzeżuchą...

Bardzo proste do przygotowania....

Wiosenne jajka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką.

Takie jajeczka możemy podać na...

Wiosenne faszerowane jajka

Dodane przez: Agnieszka Rec

Wiosenne faszerowane jajka

Bardzo smaczne jajka z pysznym...

Jajka faszerowane rzeżuchą i rzodkiewką

Dodane przez: AnetaJ

Jajka faszerowane rzeżuchą i rzodkiewką

Małe urozmaicenie dla tradycyjnego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE