Wielkanocne jajka faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kolejna moja wielkanocna propozycja na świąteczne śniadanie to jajka faszerowane. Wybrałam pastę jajeczną z dodatkiem oliwek i świeżych ziół z odrobiną majonezu. Spróbujcie tego połączenia.

  • 30 min

Składniki:

  • * 6 jajek ugotowanych na twardo
    * 2 łyżki majonezu
    * garść czarnych oliwek
    * kilka listków świeżej bazylii
    * rzeżucha
    * sól, pieprz
    * szczypta czarnuszki

Wielkanocne jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekroić na pół, ostrożnie wyciągnąć żółtka. Rozgnieść je z majonezem. Przyprawić, dodać posiekane zioła oraz pokrojone w drobną kostkę czarne oliwki. Tak przygotowaną pastą nadziewać połówki jajek. Posypać odrobiną czarnuszki, świeżo mielonym czarnym pieprzem obłożyć połówkami oliwek oraz posypać rzeżuchą. Idealnie smakują z pomidorową salsą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy