wątróbka z kurczaka z cebulką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Podroby to bardzo wdzięczny temat...Szybki i łatwy sposób na mięciutką wątróbkę

  • 20 min

Składniki:

  • 300 g. wątróbki z kurczaka
    5-6 cebul
    sól
    pieprz

Wątróbka z kurczaka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebule obieramy w piórka, podsmażamy na patelni i podduszamy do miękkości. Wątróbkę kroimy na mniejsze części i kładziemy na patelni z cebulą. Smażymy ok 10 minut.
    Gdy zdejmiemy z ognia solimy i pieprzymy do smaku

Porady

Żeby wątróbka była miękka i delikatna, ważne jest by doprawić ja dopiero, gdy zdejmiemy z ognia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy