Wątróbka z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -400 g wątróbki drobiowej
    -2 kwaśne jabłka ze skórką
    -2 cebule
    -1/2 szklanki mleka
    -2 łyżki oleju
    -1 łyżeczka majeranku
    -1/2 szklanki bulionu lub wody

Wątróbka z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę płuczemy, zalewamy mlekiem i odstawiamy na 30 minut. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wątróbkę osuszamy i smażymy na gorącym oleju z każdej strony 5 minut. Zdjemujemy z patelni. Na patelnię wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, aż będzie delikatnie szklista. Dokładamy zdjętą wątróbkę na patelnię, podlewamy bulionem, doprawiamy majerankiem i pieprzem. Dusimy pod przykryciem 10 minut. Dodajemy pokrojone w ósemki jabłka i dusimy jeszcze kilka minut. Solimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy