Wątróbka z jabłkami

5 (141 ocen)

Niezwykle pyszne połączenie jabłek i wątróbki. Owocowy smak jabłek bardzo dobrze współgra z mdłą wątróbką.

Składniki:

  • 400g wątróbki drobiowej
    2 cebule
    4 jabłka słodkie
    1 szklanka soku jabłkowego
    mąka pszennej
    1 łyżka majeranku
    sól
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki oczyścić i przepłukać. Pokroić na mniejsze części według uznania. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Cebulę pokroić w piórka i dodać do wątróbki. Jabłka razem ze skórką pokroić na cząstki. Dodać do wątróbki i podlać sokiem. Zamiast soku może to być również woda. Dusić, aż jabłka i cebula zmiękną i większość płynu odparuje. Na końcu dodać przyprawy i jeszcze chwilkę podsmażyć. Podawać na gorąco z ryżem lub ziemniakami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować