Wątróbka z cebulką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wątróbkę bardzo lubię. Jest to proste, tanie i bardzo smaczne danie. Świetnie smakuje z gotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym.

  • 30 min

Składniki:

  • ok 0,7 kg wątróbki drobiowej
    3 cebule
    30 dag pieczarek
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka sosu sojowego
    szczypta mielonego imbiru
    suszony tymianek
    majeranek
    1/2 łyżeczki masła klarownego lub oleju
    sól
    pieprz
    ostra i słodka papryka

Wątróbka z cebulką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podsmażanie wątróbki 1. Wątróbkę umyj, osusz, oczyść. Na patelni rozgrzej masło klarowne, podsmaż wątróbkę.
  • Dodanie reszty składników 2. Cebulę obierz pokrój w plasterki, dodaj do wątróbki i razem podsmaż. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry dodaj do wątróbki. Wlej sos sojowy, dodaj szczyptę imbiru, przypraw do smaku.
  • Smacznego! 3. Gdy wszystko razem się podsmaży dodaj majeranek i tymianek roztarty w dłoniach, Wymieszaj, smaż jeszcze ok 5 min. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy