Wątróbka smażona

  • wyświetlono: 619 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Klasyka kuchni polskiej

caroline1983
  • 3 porcje
  • Łatwy

Składniki

- wątroba wieprzowa: 0.5 kilograma
- duża cebula: 1 sztuka
- majeranek: 1 łyżka
- maka pszenna około: 0.5 szklanki
- olej do smażenia około: 0.33 szklanki
- sól, pieprz do smaku: 1 sztuka

Sposób przygotowania przepisu:

Wątróbka smażona

  • 1. Wątrobę oczyścić, pokroić w plastry grubości 1,5 cm, obtoczyć z obu stron w mące. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć wątrobę z obu stron na złoto. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Pod koniec smażenia dodać cebulę, majeranek, sól i pieprz i smażyć do momentu zeszklenia się cebuli. Podawać z kaszą lub ziemniakami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

obiadkuchnia polskawątroba wieprzowaduża cebula

Komentarze

Podobne przepisy

Wątróbka drobiowa smażona z cebulą i jabłkami.

Dodane przez: neliada

Wątróbka drobiowa smażona z cebulą i jabłkami

Wątróbka z cebulką i jabłkiem to...

wątróbka

Dodane przez: JoannaB86

Wątróbka cielęca smażona z cebulą, borowikami...

Smakowita wątróbka z cebulą, borowikami...

smażona kaszanka z cebulą

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Smażona kaszanka z cebulą i wątróbkami

Jest to sposób na przygotowanie...

Gotowe danie

Dodane przez: chris993

Wątróbka smażona z jabłkami

Jest w naszej rodzinie od zawsze....

Smażona wątróbka wieprzowa, ziemniaki, ogórek.

Dodane przez: weronika63

Smażona wątróbka wieprzowa, ziemniaki, ogórek

Wątróbka smażona z cebulą, podana...

Amur smażony

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Amur smażony

Takie pyszne Amury hoduje mój szwagier,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE