Wątróbka smażona

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Klasyka kuchni polskiej

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wątroba wieprzowa: 0.5 kilograma
    - duża cebula: 1 sztuka
    - majeranek: 1 łyżka
    - maka pszenna około: 0.5 szklanki
    - olej do smażenia około: 0.33 szklanki
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka

Wątróbka smażona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątrobę oczyścić, pokroić w plastry grubości 1,5 cm, obtoczyć z obu stron w mące. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć wątrobę z obu stron na złoto. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Pod koniec smażenia dodać cebulę, majeranek, sól i pieprz i smażyć do momentu zeszklenia się cebuli. Podawać z kaszą lub ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy