Warzywne cannelloni z szynką szwarcwaldzką - dania z patelni

0 (0 ocen)

  • 15 min

Alternatywa dla tradycyjnego cannelloni z mięsem

  • 15 min

Składniki:

  • 6 szt makaronu cannelloni
    6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
    12 szt szparag białych konserwowych
    4 szt marchewki ugotowane
    10 dag groszku szparagowego
    oregano
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Warzywne cannelloni z szynką szwarcwaldzką - dania z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Wyciągamy,
    odcedzamy.
    Marchewkę kroimy w długie paski. Do rurek wkładamy na przemian
    szparagi ze słoika, marchewkę i zielony groszek szparagowy. Na
    makaron kładziemy plaster szynki i ciasno zawijamy. Doprawiamy
    solą, pieprzem i oregano.
    Smażymy na patelni na gorącym tłuszczu, aż szynka się zrumieni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy