Łosoś z warzywami - dania z patelni

4.5 (184 ocen)

  • 20 min

Szybko i smacznie.

  • 20 min

Składniki:

  • 200 g filetu z łososia
    1 łyżka soku z cytryny
    Sól
    oregano
    bazylia
    przyprawa do ryb
    suszona natka pietruszki Prymat
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oliwy
    1 kostka bulionowa
    2 garści makaronu świderki
    1/2 brokuła
    1/2 kalafiora
    3 łyżki kukurydzy w puszce
    8 szt pomidorków koktajlowych
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś z warzywami - dania z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia rozmrozić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem,
    skropić sokiem z cytryny, posolić oraz posypać obficie ziołami. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, dodać pokrojony w plasterki czosnek
    oraz pokrojonego w kawałki łososia i mocno zrumienić.
    Kostkę bulionową rozpuścić w szklance wrzącej wody, wlać na patelnię, dodać 2 garści makaronu i dusić pod przykryciem ok. 10
    min. Dodać brokuła, kalafiora oraz kukurydzę. Dusić jeszcze ok. 7
    min dodając na koniec kilka pomidorków koktajlowych.
    Gotowe danie ozdobić dowolnie na talerzu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować