Warzywna

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jest jedną z moich ulubionych zup :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bulion: 2 litry
    - wołowina: 30 dekagramów
    - ziemniaki: 4 sztuki
    - marchewki: 2 sztuki
    - kasza jęczmienna: 100 dekagramów
    - listek laurowy: 1 sztuka
    - olej: 3 łyżki
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta

Warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka włożyłam opłukaną wołowinę, ugotowałam w bulionie z dodatkiem listka laurowego, pokrojonej w talarki marchewki, oraz ziemniaków posiekanych w kostkę na koniec dodałam trzy łyżki oleju i zamieszałam.
  • 2. Wołowinę odłożyłam, a na wywarze ugotowałam kaszę jęczmienną, przyprawiłam pieprzem i solą, zamieszałam, całość gotowałam kilka minut.
  • 3. Przed podaniem zupę posypałam posiekaną natką pietruszki, a talerz udekorowałam pokrojonym w talarki ogórkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy